WAAROM
PLANTAARDIGE KAAS?

Kaas wordt gemaakt van melk, en melk komt van de dieren. Wat is daar mis mee?

Intensieve veeteelt is slecht voor het milieu. Koeien produceren veel methaan, een broeikasgas waar we weer moeilijk vanaf kunnen komen. Daarbij wordt er in de veeteelt veel geleden door dieren. Of ze nou geslacht worden of niet.

Maar kaas is zo lekker! Het eten van kaas zit bovendien diepgeworteld in onze geschiedenis en cultuur. Maar dat mag geen excuus zijn om na te denken wat we eten, en wat de consequenties daarvan zijn.

Echter, verandering is moeilijk. Daarom geloven we in gematigdheid en kleine stapjes. Iedereen moet voor zichzelf bedenken welke stappen haalbaar zijn, en zijn vol te houden. Dit kan zijn dat je een dag in de week plantaardig eet, of dat je plantaardige kazen naast dierlijke kaas aanbiedt op een borrelplank.

 

Maar dan moeten er wel genoeg lekkere plantaardige alternatieven zijn. Zodat mensen deze stappen ook echt kunnen maken. Wij bieden een breed assortiment aan smaakvolle alternatieven voor al die lekkere bekende kazen.

 

Hap voor hap op weg naar een meer plantaardige toekomst.

 

Enjoy the revolution!