
VERWARMDE LINZENSALADE MET MOSTERDKAAS
Ongeacht het seizoen; een maaltijdsalade met onze mosterdkaas gaat er altijd wel in. Goed gevuld en vol verwarmende kruiden en specerijen, is dit in het najaar ons go-to recept. Stoken maar, die interne kachel!
Dit heb je nodig
250 bloemkool, in roosjes
2 eetlepels olijfolie
2 theelepels garam masala
Snuf zout
300 gram gekookte Dupuis linzen
4 eetlepels granaatappelpitjes
Handje cashewnoten
Verse peterselie, fijngehakt
6 plakjes mosterdkaas, gesneden als een cirkel
Voor de vinaigrette
3 eetlepels extra vergine olijfolie
1 eetlepel citroensap
1 theelepel milde mosterd
Peper en zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Meng de olijfolie met de garam masala en het zout, verdeel dit over de bloemkoolroosjes en rooster deze 20-25 minuten gaar en goudbruin in de oven.
Klop intussen een vinaigrette van de olijfolie, citroensap en de mosterd en een snufje peper en zout. Meng dit met de gekookte linzen.
Verdeel de linzen over twee diepe borden en roer hier de geroosterde bloemkoolroosjes, granaatappelpitjes, cashewnoten en peterselie door.
Maak tot slot ‘flakes’ van de plakjes mosterdkaas en strooi ze royaal over de salade. Serveer lauwwarm of koud.
Enjoy the revolution!