VERWARMDE LINZENSALADE MET MOSTERDKAAS

Ongeacht het seizoen; een maaltijdsalade met onze mosterdkaas gaat er altijd wel in. Goed gevuld en vol verwarmende kruiden en specerijen, is dit in het najaar ons go-to recept. Stoken maar, die interne kachel!

 

Dit heb je nodig

 

250 bloemkool, in roosjes 

2 eetlepels olijfolie

2 theelepels garam masala

Snuf zout 

300 gram gekookte Dupuis linzen

4 eetlepels granaatappelpitjes

Handje cashewnoten

Verse peterselie, fijngehakt 

6 plakjes mosterdkaas, gesneden als een cirkel

 

Voor de vinaigrette
 

3 eetlepels extra vergine olijfolie

1 eetlepel citroensap

1 theelepel milde mosterd

Peper en zout 

 

Zo maak je het

 

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Meng de olijfolie met de garam masala en het zout, verdeel dit over de bloemkoolroosjes en rooster deze 20-25 minuten gaar en goudbruin in de oven.

 

Klop intussen een vinaigrette van de olijfolie, citroensap en de mosterd en een snufje peper en zout. Meng dit met de gekookte linzen.

 

Verdeel de linzen over twee diepe borden en roer hier de geroosterde bloemkoolroosjes, granaatappelpitjes, cashewnoten en peterselie door.

 

Maak tot slot ‘flakes’ van de plakjes mosterdkaas en strooi ze royaal over de salade. Serveer lauwwarm of koud. 

 

Enjoy the revolution!

© 2020 by MAX & BIEN