"5 goede adresjes in Amsterdam voor een vegan kaasplank"

Van pokébowl tot tosti: elke week vijf goede adresjes in de stad voor specifieke culinaire verlangens. Dit keer: de vegan kaasplank.

Max&Bien wint VeganCheese Awards 2020 

"De Amsterdamse vegan kaasmaker Max&Bien won met hun blauwader kaas de publieksprijs van de ProVeg Vegan Cheese Awards 2020. De Petit Lorrain, een vegan brie van Petit Veganne uit Frankrijk, was favoriet bij de jury. ProVeg Nederland reikte de awards uit tijdens de druk bezochte zesde editie van VeggieWorld in Utrecht.

"Vegan kaas getest, door (onder anderen) mij!"

"De blauwader in gemarineerde druivenbladeren van de Nederlandse Max & Bien vond ik prettig, met de schurende nahijg in de keel van echte blauwe." 

"Dit is de lekkerste vegan kaas"

Om de ontwikkelingen van de vegan kaaswereld een beetje in kaart te brengen en vooral te stimuleren, werd dit weekend voor het eerst de Vegan Cheese Award uitgereikt. Uiteraard voorafgegaan door een uitgebreide proeverij, waar ik maar al te graag aan mee deed, als ex-kaas verslaafde.