G-OATS CHEESE, PASTA EN PADDESTOELEN

In ons geheugen gegrift: het moment waarop we ontdekten dat onze G-oats Cheese in staat is te transformeren tot een creamy, dreamy, overheerlijke saus. Sindsdien eten we heel graag deze pasta met paddenstoelen. Het recept? Dat kunnen we je natuurlijk niet onthouden.

Dit heb je nodig:

160 gram spaghetti
1 eetlepel olijfolie
1/4 zoete ui, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
300 gram gemengde paddenstoelen (bijvoorbeeld eryngii, oesterzwammen, shiitake, kastanjechampignons)
90 gram G-oats Cheese, verbrokkeld (+ meer voor serveren)
Peper en zout 
Verse tijm

Zo maak je het:

1.Borstel de paddenstoelen schoon en snijd (of scheur) de grote exemplaren in stukjes. Vul een grote pan met water, voeg flink wat zout toe en breng deze op het vuur aan de kook.

2.Verwarm een eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit de ui op middelhoog vuur aan tot deze glazig kleurt. Voeg de paddenstoelen, knoflook en tijm toe en bak het geheel - onder af en toe roeren - tot de paddenstoelen zacht en iets geslonken zijn. Zet dan het vuur laag en doe de verbrokkelde G-oats Cheese in de pan. Blijf zo nu en dan roeren om de kaas gelijkmatig te laten smelten. 

3.Doe de spaghetti in het kokende water en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Giet de pasta af en vang wat kookvocht op. 

4.Meng de spaghetti met voldoende kookvocht door de paddenstoelen tot er een romige, smeuïge pasta ontstaat. Proef, en breng op smaak met peper en zout. Warm goed door en verdeel het gerecht over twee borden. Brokkel wat extra G-oats Cheese over de pasta en serveer met wat takjes verse tijm.