.jpg)
BLADERDEEG TAARTJES MET VEGAN KANEELROOM
Of het nu een strudel, taart, flap, bol of gebakje betreft; een lekkernij met appel is zonder een flinke dot room simpelweg niet compleet. Eens? Probeer het eens met onze crème fraîche en kaneel; om de traditionele ‘geslagen room’ nieuw, culinair leven in te blazen!
Dit heb je nodig
8 plakjes diepvriesbladerdeeg
3 appels
40 gram suiker
2 eetlepels rum
1 theelepel vanille extract
60 gram moerbeien
40 gram walnoten, in stukjes
300 gram
2 eetlepels poedersuiker
2 theelepels kaneel
Zo maak je het
1.Ontdooi de plakjes bladerdeeg, verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet een muffinvorm in met neutrale olie.
2.Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in kleine blokjes. Voeg deze toe aan een mengkom en roer er de suiker, rum, vanille extract, moerbeien en walnoten door.
3.Verdeel de ontdooide plakjes bladerdeeg over de vakjes van de muffinvorm, druk de hoekjes iets samen en laat deze rusten op de rand van het blik. Vul de bladerdeegcups met de vulling en bak de taartjes ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.
4.Maak ondertussen de kaneelroom door de crème fraîche los te kloppen met de poedersuiker en de kaneel. Serveer kaneelroom bij de warme bladerdeegtaartjes.
Enjoy the revolution!